english
Търсене:
Member of the World LP GAS Association
:: новини :: кариери :: обратна връзка
за нас
имоти
машини и съоръжения
контакти

 

За нас

Кълвача Инвестмънт АД е основана през 31.10.2002 г. с дейности: строителство, продажба на недвижими имоти, инвестиции и продажба на земи и парцели, мениджмънт на активи, даване под наем и лизинг на активи, концесия на минерална вода в Казанлъшки Минерални бани, представителство и посредничество на местни и чужди фирми и др.

 

Първа копка на реконструкцията на летищен комплекс Кълвача

 

„КЪЛВАЧА Инвестмънт” в лицето на Ваня и Стойчо Кълвачеви инвестира в едноименния летищен комплекс повече от всички останали инвеститори в общината, обектът е от изключително значение за региона и ще окаже влияние върху икономиката на града – каза кмета на град Казанлък г-н Стефан Дамянов на официалната церемония която се състоя на 6 юни на обекта в Казанлъшки минерални бани.

На Първата копка присъстваха Народни представители, Кметът на община Казанлък Стефан Дамянов, гостите на Тържествената сесия на Общински съвет Казанлък по случай Празника на Розата, Кметът на община Стара Загора проф. Светлин Танчев, Омбудсманът на Република България Гиньо Ганев, служители на фирмата и приятели на семейство Кълвачеви.

Инвеститор на обекта е акционерно дружество „КЪЛВАЧА ИНВЕСТМЪНТ” със Сертификат за първи клас инвестиция, издаден от Българска агенция по инвестиции през 2007 година.

Реконструкцията на летището ще се извърши на няколко етапа. Първият от тях включва изграждането на асфалтова писта с дължина 1200 м. Към нея ще има светлинен подход 300м. Другите две писти ще са грундови - с дължина 300м и 1000м. Ще бъде изградена и нова хеликоптерна площадка. По проект се предвижда освен трите писти да бъдат изградени и хангари, паркинги, площадки, приемни центрове, подобряване на инфраструктурата и др. Летището ще обслужва самолети до 5 700 кг., хеликоптери, делта планери и леки самолети.

Самолетите ще могат да спират и да престояват на специална площадка и да бъдат обслужвани в авиохангари. Всички летателни средства ще имат възможност да зареждат всички видове горива.

Идеята на собствениците Ваня и Стойчо Кълвачеви е в комплекса да се продават самолети и хеликоптери на водещи фирми, да се провеждат обучения на пилоти, да се организират бизнес полети до всички летища както на територията на България, така и в страните от Европейския съюз.

За туристите и любителите на екстремни преживявания ще се предлагат разходки над околността с малък самолет или делтапланер, обучения на пилоти, скокове с парашути и др.въздушни спортове и развлечения.

Дружеството подготвя и терена около летището, в съответствие с нормативните изисквания за околна среда. Предстои привеждане на прилежащата територия към условията. Тук се включва и забрана за посеви на житни култури, широко разпространени в района. Проектът гарантира запазване на инфраструктурата. На основание Наредба 14 за летищата и Закона за гражданското въздухоплаване Летище “Кълвача” отговаря на изискванията на нормативната уредба на гражданското въздухоплаване в България и е годно за извършване на авиационни услуги с въздухоплавателни средства с максимална излетна маса под 5 700 кг. Това е записано в Удостоверението, издадено от Министерството на транспорта през 2007 година.

 

След Първата копка на летището Ваня Кълвачева връчи на Кмета на община Казанлък документ за дарение на обект: „Изграждане на кръгово движение на общински пътен възел Казанлък- „Казанлъшки минерални бани”- Овощник – Розово”.

 

 

 

© 2003 КЪЛВАЧА МЕНИДЖМЪНТ АД. Всички права запазени.

| Групата днес | история | клиенти | обекти | акционери | инвестиции | партньори |