english
Търсене:
Member of the World LP GAS Association
:: новини :: кариери :: обратна връзка
Кълвача Газ
продукти
услуги
партньори
екип
контакти

 

Услуги

Дружество КЪЛВАЧА ГАЗ има репутация на най-бързо модернизиращата се компания на българския пазар на пропан-бутан. За периода на своето съществуване (1992) КЪЛВАЧА ГАЗ създава една изцяло завършена бизнес система, включваща дистрибуция на газ пропан-бутан и различни видове горива от рафинерии в страната и чужбина до крайните клиенти и обекти в България и някои съседни страни. Доставките се извършват със собствена транспортна схема от локомотиви, ж.п. вагони и автоцистерни,  собствени терминали в Стара Загора и София, мрежа от дилъри и екипи, които да реализират доставките до крайни клиенти и продажбите на едро, както и в собственната верига от търговски обекти за продажби на дребно. След поскъпването на горивата и електроенергията, пропан-бутанът се превърна в един от най-евтините енергоносители. Поради това, че пропан-бутанът за отопление вече е освободен от акциз все повече собственници на хотели, предприятия, сушилни, оранжерии, частни къщи и други се обръщат към „КЪЛВАЧА” за изграждане или реконструкции на инсталациите им и доставки на безакцизен газ пропан-бутан за отопление.

Кълвача газ е член на WLPGA /Световната газова асоциация/ и на БПГА /Българската петролна и газова асоциация/.

Внос и износ на газ пропан-бутан
Собственост на КЪЛВАЧА ГАЗ са два производствени терминала:

1. Терминалът в гр. Стара Загора е с капацитет над 10 000 МТ месечно, и е стратегически разположен географския център на България, където се пресичат важни национални и международни пътни артерии. Терминалът се обслужва от собствени локомотиви, има четири места за товарене на газовози и отделно две места за товарене на автоцистерни за бензин и дизел за долно и горно пълнене с чупещи рамена. Инсталацията има възможност да разоварва както европейски така и руски вагони.

2. Терминалът в гр. София е пуснат в експлоатация в началото на 2006 г. и се намира в индустриална зона "Обеля", непосредствено до бул. "Европа", изхода от София за Сърбия. В съседство е митницата. За ГПБ има изградено съоръжение с бързи гъвкави връзки за закачане и откачане, подпомагащо товаро-разтоварната дейност на терминала. Мястото за пълнене на автоцистерни за светли горива е оборудвано с чупещи ръкави с връщане на парите, за горно и за долно пълнене.

И двете бази са предназначени за разтоварване и експедиция на газ пропан-бутан и светли горива – бензин и дизел. Предвидени са възможности за доставка на течните горива с авто и ж.п. цистерни и съответни такива възможности за експедиция.

Извършват се продажби както от собствените терминали, така и директно до обектите на клиентите в цялата страна. Фирмата работи с повече от 500 клиенти в цяла България – газостанции и бензиностанции, хотели, заводи, домакинства.

Дружеството работи с почти всички рафинерии в Югоизточна Европа, Италия, Унгария, Хърватска, Швейцария и други страни в региона. Натрупаният многогодишен опит дава достатъчно богата информация и основание фирмата да предлага на българския пазар само висококачествен продукт, покриващ европейските страни.

ЖП транспорт на газ пропан-бутан 
КЪЛВАЧА ГАЗ АД разполага с повече от 200 броя ЖП цистерни, с които извършва доставка на газ пропан-бутан. Дружеството е представител на немската фирма /Aretz+co/ за отдаване под наем на ЖП вагони за транспорт на газ пропан. Двата терминала се обслужват от собствени локомотиви и са оборудвани с електронни жп везни.

Автотранспорт на газ пропан-бутан.
Всички газовози на дружеството са оборудвани с помпи и обемни разходомери, производство на Siemens. Въвеждайки  европейските норми на търговия на газовозите са монтирани електронни разходомери Liquid Control с точност до 0.03%. Електронният вариант дава възможност за изключително прецизна калибровка в рамките на 0.1% и минимизиране на грешката при различни дебити на потока на разтоварване. Газовозите са снабдени с най-модерната система за глобално позициониране и проследяване на движението им на територията на Р България и съседните страни. 

Верига газстанции
Компанията притежава и собственна верига от търговски обекти за продажби на дребно из цялата страна, които непрекъснато разширява и модернизира както със 100% собственни инвестиции, така и чрез франчайзингови схеми на работа.

Внос и продажба на светли горива
В терминала в Стара Загора има изградена и товаро-разтоварна естакада за светли горива. Дружеството внася с ЖП транспорт и доставя светли горива на бензиностанции в страната.

Франчайз - начин на работа:
Предимства за франчайз партньорите
· Възможност за сигурна инвестиция
· Партньорство с утвърдена на пазара компания
· Заемане на лидерска пазарна позиция
· Участие във всички промоции и акции на компанията
· Корпоративни доставни цени
· Оторизиран сервиз
· Непрекъснато подобряване на квалификацията и обучение на персонала
· Гъвкава пазарна политика съгласно тенденциите на пазара

© 2003 КЪЛВАЧА МЕНИДЖМЪНТ АД. Всички права запазени.

| Групата днес | история | клиенти | обекти | акционери | инвестиции | партньори |